Toate noutatile


Feb

17

2015

NEWSLETTER – ianuarie 2015

Scanare 3D

Un scaner 3D este un dispozitiv care analizează un obiect din lumea reală sau mediu pentru a colecta date cu privire la forma și, eventual, aspectul său (de exemplu culoare). Datele colectate pot fi apoi utilizate pentru a construi modele digitale tridimensionale.

Exista mai multe tehnologii diferite folosite pentru a construi aceste dispozitive de scanare 3D; fiecare tehnologie vine cu propriile sale limitări, avantaje și costuri. Multe limitări vizavi de tipul de obiecte care pot fi digitalizate sunt încă prezente, de exemplu, tehnologiile optice se confruntă cu numeroase dificultăți cu parțile lucioase, de tip oglindă sau cu obiectele transparente.

Scopul unui scaner 3D este, de obicei, de a crea un grup (nor) de puncte geometrice pe suprafața subiectului. Aceste puncte pot fi apoi utilizate pentru a extrapola forma subiectului (un proces numit reconstrucție). Dacă informațiile de culoare sunt colectate în fiecare punct, atunci culorile de pe suprafața obiectului pot fi determinate.

Tehnologiile de obţinere a formei obiectului în format digital sunt: de contact (mașini de măsurat în coordonate, sonde tactile,  etc) și non-contact cu emitere de radiație luminoasă, ultrasunete sau raze X (scanere lidar pt. scanări de roci, clădiri, scanere TOF – time of flight, bazate pe triangulație laser, bazate pe holografie conoscopică, scanere cu laser portabile, scanere cu lumină structurată, scanere cu lumină modulată, CT – computer tomografe, RMN).

Domenii de aplicabilitate a scanării 3D sunt: inginerie, construcții civile și industriale, robotica, arta, documentație de situri istorice, controlul calității, crearea de hărți GIS (Geographic Information System) și Geomatics, scanarea subterană cu laser în mine și golurile carstice, divertisment.

Utilizarea combinată a scanarii 3D și tehnologiei de printare 3D permite replicarea obiectelor reale, fără utilizarea de tehnici tradiționale de turnare în diverse materiale, care, în multe cazuri, poate fi invazivă, costisitoare și de lungă durată.

3DProto Solutions, specializată în construcţia de obiecte prin printare 3D, oferă soluţii de prototipare rapidă (modele vizuale și funcționale), construcţii de dispozitive pentru industrie care până mai ieri se construiau prin metode și din materiale tradiționale, cu costurile si pierderile de rigoare.

De asemenea printăm obiecte decorative și de artă din material plastic (ABS), mulaje, protezeși orteze medicaleși nu în ultimul rând colaborăm la realizarea diverselor proiecte din domeniul educatiei prin print 3D și chiar nevoilor vietii de zi cu zi (componente surogat, proiecte tehnice de tip hobby, etc).

De multe ori ne-am confruntat cu lipsa unui model 3D virtual atunci când am dorit sa construim obiectele pentru clienţii noştri. Astăzi colaborăm cu o echipă de proiectanţi cu care putem crea aceste modele virtuale, agrea cu clienţii şi apoi printa 3D.

Pentru situaţii mai complexe, atunci când obiectul există dar nu există modelul lui virtual iar reproiectarea devine costisitoare sau de lungă durată putem opta pentru scanarea acestuia cu un scaner cu performante ridicate.

Noua locatie unde ne desfasuram activitatea se afla pe strada J.H. Pestalozzi nr.22 (harta – www.3dproto.ro/contact).

Echipa 3DProto Solutions

S e r v i c i i  d e  p r i n t a r e  3 DOct

07

2014

Timishort Film Festival

Ne-a facut mare placere sa lucram la constructia trofeelor pentru Festivalul de film TimiShort Film Festival (www.timishort.ro) impreuna cu cei de la Electronic Resistance.


</p srcset=Sep

19

2014

3D Printing Show in Londra 2014

Cateva poze si impresii de la 3D Pinting Show din Londra la inceputul lui septembrie 2014.

O demonstratie de tehnologie si inovare cu aplicabilitate in mai toate domeniile, 3D printing-ul se arata destul de timid prin Europa, cel putin din perspectiva acestei expozitii. Ma asteptam sa vad numele mari din industrie afisandu-si tehnologia si echipamentele dar am vazut mai degraba micii dezvolatori de solutii mai degraba de hobby. Cateva aplicatii din industria alimentara (dulciuri) au captat atentia vizitatorilor la orele pranzului…

O experienta buna totusi; ne-am facut cateva contacte si am descoperit cateva modele de business.

sweets printer IMG_20140904_130017 IMG_20140904_125923 IMG_20140904_125815 IMG_20140904_114853 IMG_20140904_114448