Industrie

Printarea 3D este alegerea ideala pentru reducerea costurilor si scurtarea timpului pina la lansarea pe piata a produselor. Elimina timpi de prelucrare a materialelor pentru prototipuri sau realizare a matritelor de injectie cu mase plastice totodata reducand consumul de material in fazele de proiectare si verificare ale produsului. Tehnologia de printare 3D este folosita cu succes si la realizarea multor scule, dispozitive si verificatoare (SDV), din mase plastice, necesare in industrie, precum si la inlocuirea anumitor parti componente sau subansamble ale masinilor sau dispozitivelor.

Realizarea de prototipuri prin printare 3D aduce o schimbare majora in modul de abordare a proiectarii si realizarii obiectelor si reperelor. Constructia obiectelor folosind printarea 3D, in faza de prototip, se poate realiza din mase plastice nu doar pentru obiecte din aceste materiale dar si pentru cele din alte materiale, aceste prototipuri fiind folosite la validarea proiectului.

Multe unelte si dispozitivele folosite in procesele de productie pot fi construite din mase plastice. Printarea 3D rezolva rapid constructia lor la un cost total si un timp redus, comparativ cu metodele traditionale de prelucrare a materialelor pentru obtinerea acestor dispozitive.

Noi venim in sprijinul realizarii acestor obiecte la cerere pe baza proiectului CAD oferind servicii de printare – print – 3D la SDV-uri si prototipuri din mase plastice.

In unele aplicatii, constructia unui anumit reper sau obiect necesita materiale speciale care nu se pot modela decat prin procedee diferite de cele folosite in printarea 3D. In aceste cazuri o solutie poate fi un constructia unui suport 3D dintr-un material de suport (folosit in printarea 3D cu tehnologia FDM) pentru reperul dorit si prin termoformare se poate aplica materialul final necesar. Materialul suport poate fi apoi dizolvat prin metode specitfice ramanand doar corpul din materialul dorit.

Anumite repere sau obiecte nu mai pot fi reparate sau inlocuite sau costurile pentru una sau alta dintre optiuni sunt prea mari. Solutia poate consta in replicarea acelui reper construindu-l prin printare 3D.